Facebook Fan Page Twitter Fan Page Rss
Haber Tarihi : 2015-04-02 03:39:15
Bakan Taner Yıldız : Eylül’de Doğalgaza Zam Yok

İngiltere'deki Oxford Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırması, ağızda çıkardığı sesin yiyeceklerin tadına yönelik algıyı etkileyebildiğini ortaya koydu.

Araştırmaya imza atanlardan Prof. Charles Spence, katılımcıların ağızda ses çıkaran patates cipsi, sert elma ya da havucun daha fazla iştah açıcı olduğunu belirttiğini vurguladı. Spence, bilişsel sinir bilim alanındaki son yöntemlerle bir yiyeceğin sevilmesinin ya da sevilmemesinin sağlanabileceğine dikkati çekti.

Leeds Üniversitesi'nden bilim adamlarınca 2007'de yapılan bir araştırmaya da değinen Spence, “Şimdiye kadar yiyeceğin sadece kokusuyla ilgi çektiğini zannediyorduk bu çalışmayla, yiyeceğin dokusu ve çıtırdamasının da etkili olduğunu gördük" ifadelerini kullandı. Spence, “Yiyecek çıtırdadığında kalitesinin iyi olduğu düşünülüyor ve iştah bu yüzden daha çok açılıyor olabilir. Sert bir elmayı yumuşak bir elma yerine tercih ettiğimiz gibi" dedi.

Bilim adamı, çalışmanın sonuçlarına değinerek, yiyeceklerin çıkardığı ses ile zamanla tat alma becerisi azalan yaşlıların yeme sorununu gidermenin mümkün olabileceğine dikkati çekti.

Kaynak : AA

Bu Yazıyı Okuyanlar Bunlarıda Okudu

Siz de bu haber için yorum yazmak ister misiniz?

Adınız :

3.Sayfa Haberleri

Tümünü Gör
  • Adana Askispor Hatay Büyükşehir Belediye'yi Yendi
    Adana Askispor Hatay Büyükşehir Belediye'yi Yendi
  • Adana Demirspor'un Antalya Kampı Sona Eriyor
    Adana Demirspor'un Antalya Kampı Sona Eriyor
  • Adana Demirspor'da Transfer Çalışmaları
    Adana Demirspor'da Transfer Çalışmaları
  • Salsa Yarışması Adana'da Düzenlenecek
    Salsa Yarışması Adana'da Düzenlenecek
  • Nantes Reze Deplasmanı Adana BOTAŞ'a Kötü Geldi
    Nantes Reze Deplasmanı Adana BOTAŞ'a Kötü Geldi
  • Adanaspor Antalya'ya Kampa Gidecek
    Adanaspor Antalya'ya Kampa Gidecek

3.Sayfa Haberleri

Tümünü Gör

Yazarlarımız

Tümünü Gör